Alleen in het donker

Auteur: Luc Descamps

ISBN 9789059323247

Prijs € 9,95

vanaf 9 jaar

Korte inhoud:
Net verschenen, prachtig gedrukt, een boek van Luc Descamps. De titel Alleen in het donker zegt al veel. Het verhaal gaat over Thomas, een jongen die zijn vader erg mist. Vroeger was hij gelukkig, maar nu wordt hij vaak opgesloten in de kast onder de trap. Dat niet alleen, zijn moeder en hij worden ook geslagen. Hij begrijpt niet waarom en is heel bang daar in de donkere trapkast. Tot er iets heel vreemds gebeurt...

"Je slaapwandelt niet, hè?" Thomas schudde zijn hoofd. Hij keek de juf niet aan. "Heeft je moeder je geslagen?" "Mijn mama slaat me nooit," zei hij fel. En dan fluisterend: "Het was Peter."

De vader van Thomas is overleden. Zijn moeder krijgt een nieuwe vriend die bij hen in huis komt wonen. Helaas zitten de handen van deze Peter erg los en worden Thomas en zijn moeder regelmatig geslagen. Ook wordt Thomas vaak in een donkere kast opgesloten waar hij troost vindt bij de gesprekken die hij in gedachten voert met zijn overleden vader. Dun boekje waarin het verhaal van Thomas op een duidelijke, betrokken, maar niet sentimentele manier wordt verteld.
Goed te gebruiken in de bovenbouw bij projecten of groepsgeprekken over alcoholisme en mishandeling. Vanaf ca. 9 jaar.

Advies en Meldpunt Kindermishandeling

STOP huizelijk geweld

Home | kinderboeken

Alleen in het donker

Opdrachtgever: Uitgeverij Olga Kinderboeken | Uitgeverij Abimo