Alles uit de kast

Auteur: Jan Paul Schutten

ISBN 9789000036479

Prijs € 12,50

vanaf 8 jaar

Afstudeer project uitgegeven:
Alles uit de Kast was mijn afstudeerproject aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht. Oorspronkelijk was het een boek bestaande uit alleen maar illustraties. Uitgeverij Van Goor - Unieboek wilde het graag uitgeven, maar het was beter om er wel tekst bij te doen. Gouden griffel 2008 winnaar Jan Paul Schutten schreef er een prachtige tekst bij, vol humor en goed passend bij mijn stijl van illustreren. Het resultaat een prachtig prentenboek, mijn trots!

Korte inhoud:
En dan is het er. Het boek dat nog niet bestaat, maar altijd al geschreven had moeten worden. Het boek waar iedereen op zit te wachten. Het boek der boeken. Het wereldidee! 'Ik het het! Briljant, al zeg ik het zelf, Geniaal! Dat ik daar niet eerder op gekomen ben: een kinderboek over het maken van boeken. 'Aan de hand van een beginnende schrijfster maak je een onvergetelijke reis door de wereld van het boek. Op kunstzinnige wijze en met een groot gevoel voor humor leggen Marjolein Hund en Jan Paul Schutten uit hoe het maken van een boek in zijn werk gaat. De schrijver, uitgever, illustrator, drukker, binder, boekhandelaar en de lezer komen allemaal aan bod.

Recensie NBD|Biblion:
Oblong, informatief prentenboek over het productieproces van een (kinder)boek, waarin het aandeel van zowel schrijver, als uitgever, illustrator, typograaf, drukker en binder evenredig, chronologisch gevisualiseerd wordt. Een aanduiding voor elke nieuwe fase is ergens in de betreffende dubbelpagina-grote illustratie in afwijkende typografie geplaatst. Met veel fantasie, humor en leuk uitgewerkte, originele ideeen en vondsten worden de (karikaturale) personages alsook hun denk- en productieactiviteiten op speelse wijze verbeeld middels een collage van zeer diverse illustratietechnieken; uiteenlopende illustraties, waarin los verspreide letters en teksteenheden steeds een essentieel en/of verluchtend onderdeel vormen, zijn dermate dominant, dat de ondersteunende, parallellopende, summiere, maar voldoende toereikende, tekst onder aan de pagina's bijna vergeten wordt. Op elke linkerbladzijde staat in (te kleine) druk de met de illustratie corresponderende procesfase beschreven, gebruikmakend van vakterminologie, maar begrijpelijk uitgelegd. Op de pagina ernaast worden, meestal in een grotere, cursieve druk, gedachten, meningen, visies van de betreffende procesparticipant verhalend verteld. Bruikbaar voor spreekbeurten.

Home | kinderboeken | Alles uit de kast

Alles uit de kast

Opdrachtgever: Uitgeverij Van Goor

Dit boek is niet meer verkrijgbaar bij de boekhandel maar wel via mij te bestellen!
Ik zal hem dan persoonlijk voor je signeren!